Ehitussektoris on CO2 jalajälje vähendamine muutunud viimastel aastatel väga aktuaalseks. Siiski tekib betooni valmistamiseks vajaliku tsemendi tootmisel väga suur hulk süsinikdioksiidi (koguhulk ca 600….1000kg tsemenditonni kohta). Tsemendi tootmine moodustab ca 7% kogu maailmas tekkivast süsiniku emissioonist. Kõik see on ajendanud uurimisrühmi nii Eestis, kui ka mujal maailmas otsima võimalusi tsemendi tootmisel tekkiva süsinikdioksiidi vähendamiseks. Ehitusmaterjalide süsiniku jalajälje andmetega peavad edaspidi arvestama nii materjalitootjad, hoonete projekteerijad kui ka ehitusfirmad.

Üks võimalus keskkonda säästa on kasutada betoonpõrandate pinnakõvendina Neodur HE 3 green pinnakõvendit, milles kasutatav tsement on 50 kuni 60% väiksema süsinku jalajäljega. See on esimene omataoline materjal Eestis, mille tootmisel on CO2 eraldumist vähendatud.

Neodur HE 3 green sobib kasutamiseks hoonetes, mis ehitatakse rahvusvaheliste kestlike ehitusstandardite (nt LEED, BREEAM) alusel, kus toote keskkonnajalajälg on eriti oluline. Kulumiskindluselt on Neodur He 3 green väga hea, standardi EVS-EN13813:2005 järgselt klass A5, ehk Böhme katse kohaselt  ≤ 5,0 cm³/50 cm². Nimetatud kulumiskindlusega pinnakõvendit on sobilik kasutada nii tootmis- ja laopindadel, kaubanduspindade aga ka autoparklates ning panipaikades.